NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Lord Stern of Brentford Kt, FBA

Vooraanstaand kenner van de globale economie en voorzitter van het Grantham Institute van de LSE

Lord Nicholas Stern is de auteur van de baanbrekende Review on the Economics of Climate Change en voormalig hoofdeconoom van de Wereldbank. Momenteel bekleedt hij de IG Patel-leerstoel in economie en politiek bestuur aan de London School of Economics (LSE) en is hij voorzitter van het Grantham Research Institute on Climate Change and the Environment. Sinds juli 2013 is Lord Stern voorzitter van de British Academy.

"Zonder verdere maatregelen zal Europa spoedig voorbijgestreefd worden door landen als China en Zuid-Korea, die zwaar investeren in groene technologie."

Lord Nicholas Stern of Brentford Kt, FBA

Meer informatie

Naast zijn rol bij het Grantham Institute is Lord Stern directeur van het Asia Research Centre en van het India Observatory van de LSE. Ook is hij lid van en adviseur bij de volgende organisaties: de adviesgroep voor de Britse Green Investment Bank (GIB), het VN-adviesorgaan voor klimaatfinanciering, de internationale adviesraad van de China Investment Corporation en het adviesorgaan inzake energie en klimaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Hij is tevens speciaal adviseur economische ontwikkeling en klimaatverandering van de internationaal directeur van de bank HSBC.
* Knight Bachelor (ridder)
** Fellow of the British Academy

Wat heeft hij u te bieden?

In zijn speeches ontvouwt Lord Stern zijn inzicht in en opvattingen over de huidige economische ontwikkelingen. Hij spreekt over de risico?s die klimaatverandering met zich meebrengt, en over de kansen voor geldschieters, bedrijven en landen bij het investeren in de groene economie. Daarnaast beschikt hij over veel kennis van ontwikkelingen in Afrika, India en China en helpt hij investeerders bij het verkrijgen van inzichten in de economische en geopolitieke toekomst van deze regio''s.

Stijl van presenteren

Met zijn inzichtelijke presentaties reikt Lord Nicholas Stern zijn gehoor een ongekend grondige analyse van alle facetten de wereldeconomie aan. Hij verduidelijkt complexe economische problemen en kijkt niet alleen naar ontwikkelingen op de huidige wereldmarkt, maar ook naar factoren die organisaties en wereldmarkten op lange termijn zullen beïnvloeden.

Taal

Hij spreekt in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij/zij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • De economische gevolgen van klimaatverandering
  • Economische groei op middellange termijn
  • Een nieuwe Industriële Revolutie
  • De gevolgen van fundamentele veranderingen in de internationale arbeidsverdeling

Video

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links