NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Sir Howard Davies

Ex-directeur van de London School of Economics

Sir Howard Davies was van 2003 tot 2011 directeur van de London School of Economics and Political Science. Hij is geregeld te gast op het World Economic Forum in Davos. Van 1997 tot 2003 was hij voorzitter van de financiële waakhond FSA (Financial Services Authority), die onder zijn leiding ontstond uit negen aparte toezichthouders. Van 1995 tot 1997 was hij vice-gouverneur van de Bank of England. Ook was hij directeur-generaal van de werkgeversorganisatie CBI, hoofd van de Audit Commission, directeur bij GKN plc en lid van de internationale raad van advies van Natwest. Sinds 2004 is hij lid van de raad van bestuur van Morgan Stanley.

"Veel mensen ontwaren een verontrustend verschil tussen het lange-termijnkarakter van hun verplichtingen en het korte-termijnkarakter van hun middelen."

Sir Howard Davies

Meer informatie

In zijn vroege loopbaan werkte hij op zowel het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken als dat van Financiën, als beleidsmedewerker en als speciaal adviseur van de minister van Financiën. Ook werkte hij als management consultant voor McKinsey. Gedurende zijn hele carrière heeft hij veel gepubliceerd. Hij is commissaris bij de Tate, lid van de raad van commissarissen van de Royal Academy of Music en hij bekleedt een ere-fellowship aan het Merton College. Sinds 2003 is hij lid van de internationale adviesorganen van de Chinese toezichthouders op het bank- en beurswezen van dat land.

Wat heeft hij u te bieden?

Met zijn schat aan ervaring in de financiële wereld is Sir Howard de aangewezen persoon om beleidsmakers waar ook ter wereld informatie te geven die cruciaal is om zaken te doen op de onzekere markten van tegenwoordig.

Stijl van presenteren

De uiterst ervaren en voorkomende Sir Howard is een veelgevraagd spreker op conferenties in de hele wereld.

Taal

Hij spreekt in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij/zij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • De financiële wereldmarkt
  • Economie
  • De toekomst van Europa
  • De toekomst van de financiële wereldmarkt
  • Het reguleren van chaos
  • Het coördineren en reguleren van het Britse bankenstelsel
  • De toekomst van gereguleerde

Video

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links