NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Garry Kasparov

Garry Kasparov ''s Werelds beste schaker

Garry Kasparov wordt algemeen beschouwd als de beste schaker die ooit heeft geleefd. Hij is de oprichter van en inspirator achter de Kasparov Chess Foundation, een stichting die het schaakspel overal ter wereld in het onderwijs wil introduceren. Hij is ook schrijver en politiek activist, en hij publiceert geregeld in The Wall Street Journal. Na 21 jaar als de nummer één van de wereld stopte Garry in 2005 definitief als actieve schaker, om zich te wijden aan de politiek en het schrijven. In 2008 stelde hij zich kandidaat voor het Russische presidentschap, maar trok zich later terug.

"Schaken is jezelf geestelijk pijnigen."

Garry Kasparov

Meer informatie

Garry werd op 16-jarige leeftijd jeugdwereldkampioen, en op z''n 22ste de jongste wereldkampioen ooit. Vijftien jaar lang wist hij zijn titel ongeslagen te verdedigen, de langste periode in de moderne schaakgeschiedenis. Legendarisch waren zijn wedstrijden tegen de IBM-computer ''Deep Blue''. Sinds 1990 - ruim twintig jaar lang - was hij een van de grootste vernieuwers in de schaakwereld en het onderzoek naar de denkkracht van mens en computer. Hij won de Chess Oscar elf maal, een record.

Wat heeft hij u te bieden?

Als meesterstrateeg weet Garry het unieke perspectief en de vele inzichten uit zijn uitzonderlijke schaakcarrière toe te passen op thema''s als leiderschap, strategie en succes in het zakenleven. Garry was beroemd om zijn uiterst intuïtieve schaakspel en benadrukt daarom de rol van intuïtie in het streven om het beste uit jezelf te halen en als leider van een organisatie een topprestatie te leveren.

Stijl van presenteren

Garry''s presentaties en optredens als gespreksleider draaien altijd om de thema''s die hij als geen ander beheerst: strategie en logisch denken. Hij neemt zijn gehoor mee in de wereld van wiskundige analyse, Deep Thought, de analytische geest en de vraag wat intelligentie is, zonder dat hij daarbij in zwart-witdenken vervalt.

Talen

Garry spreekt in het Engels, Russisch en in talloze andere talen.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Strategisch denken / Zakelijke strategieën
  • Creativiteit
  • Het bereiken van doelen
  • Schaken, politiek en computers
  • Het econometrisch model 'Simul'
  • Gespreksleider
  • "Een avond met Garry Kasparov"

Video

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links