NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Buzz Aldrin

Voormalig astronaut voor Apollo XI , de eerste landing op de maan

Buzz Aldrin is een van de astronauten van de Apollo 11-missie, die in 1969 met de maanmodule in de Mare Tranquillitatis op de maan landde en de eerste mensen op een ander hemellichaam zette. Deze heroïsche onderneming werd live gevolgd door het grootste televisiepubliek in de geschiedenis. Tot de ruim vijftig prijzen en eerbetuigingen die Aldrin in de VS en talloze andere landen ten deel zijn gevallen, behoort ook de Presidential Medal of Freedom, de hoogste onderscheiding van zijn land.

Toen hij voet op de maan zette, meldde Buzz aan Houston: "Prachtig. Prachtig. Magnifieke verlatenheid."

Buzz Aldrin

Meer informatie

Toen Aldrin met pensioen ging, nam hij afscheid van de NASA, zijn werk bij de Amerikaanse luchtmacht en zijn positie als commandant van de testpilotenopleiding op de Edwards Air Force Base. Maar ook daarna heeft dr. Aldrin bijgedragen aan het streven om de leidende rol van de VS in de bemande ruimtevaart te handhaven. Om de passie van zijn leven, de ruimtevaart, verder vorm te geven richtte hij zijn eigen bedrijf voor raketontwerpen op, Starcraft Boosters, Inc., en tevens de ShareSpace Foundation, een non-profitorganisatie die zich richt op het toegankelijk maken van ruimtetoerisme voor gewone mensen.

Wat heeft hij/zij u te bieden?

Dr. Aldrin moedigt zijn gehoor aan om ''naar de sterren te reiken'', haalt herinneringen op aan zijn historische wandeling op de maan en aan de reizen die hij sindsdien heeft ondernomen. Ook deelt hij zijn visie op de toekomst met het publiek.

Stijl van presenteren

Aldrins fascinerende presentaties zijn uiterst gewild bij zeer verschillende soorten publiek. Puttend uit zijn rijke ervaring en inzichten, en met mooie verhalen over zijn avonturen in de ruimte en op de maan, neemt hij zijn publiek mee op een reis door de toekomst en naar een visie van een ruimtevarende mensheid.

Taal

Hij spreekt in het Engels.

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hijj kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Herinneringen aan zijn maanlanding
  • Reik naar de sterren
  • Motivatie
  • Visie voor de toekomst

Publicaties

  • 2009 Magnificent Desolation: The Long Journey Home from the Moon (met Ken Abraham); Look to the Stars (met Wendell Minor)
  • 2000The Return (met John Barnes)
  • 1996 Encounter with Tiber (met John Barnes)
  • 1998 Men From Earth (met Malcolm McConnell)
  • 1973 Return to Earth (met Wayne Warga)

Video

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links