NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Vandana Shiva

Natuurkundige, filosoof, milieuactivist, eco-feminist en schrijver

Vandana Shiva is een internationaal erkend leider, denker en consultant van de World Future Council. Tot de gebieden waarop Shiva als intellectueel en activist een bijdrage heeft geleverd, behoren het intellectueel eigendomsrecht, de biodiversiteit, de biotechnologie, de bio-ethiek en de genetische manipulatie. Ze is adviseur geweest van de Indiase overheid, van buitenlandse regeringen en van ngo''s, waaronder het International Forum on Globalization, de Women''s Environment & Development Organization en het Third World Network.

"Vandana Shiva schreef meer dan 300 artikelen in toonaangevende wetenschappelijke en vaktechnische tijdschriften"

Vandana Shiva

Meer informatie

Vandana Shiva promoveerde in de filosofie aan de University of Western Ontario, Canada. Met haar campagnes tegen genetische manipulatie heeft zij talloze groene burgerinitiatieven bijgestaan, in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Ierland, Zwitserland en Oostenrijk. Voordat ze milieuactiviste werd, was Shiva een van India?s meest toonaangevende natuurkundigen. Als oprichter van de actiegroep Navdanya ? ?negen gewassen? ? pleit ze voor diversiteit en het gebruik van inheems zaadgoed. In 1997 richtte ze in de koeienstal van haar moeder de Research Foundation for Science, Technology, and Ecology op. De onderzoeken van deze stichting wijzen op de ecologische waarde van traditionele landbouw en veeteelt, en zijn doorslaggevend geweest in haar strijd tegen natuurverslindende ontwikkelingsprojecten in India.

Wat heeft zij u te bieden?

Als een van ''s werelds meest uitgesproken wetenschappelijke milieuactivisten en als leidster van het International Forum on Globalization werd Vandana Shiva door het weekblad Time erkend als ''heldin'' van de milieubescherming. Het blad Asia Week rekende haar tot de vijf meest overtuigende sprekers van Azië. Als directeur van de Research Foundation on Science, Technology, and Ecology en als veelgevraagd auteur verduidelijkt zij haar publiek het directe verband tussen industriële landbouw en klimaatverandering, en ontvouwt ze haar antwoorden op de vraag hoe we de wereld op een sociaal rechtvaardige en duurzame manier kunnen voeden.

Stijl van presenteren

In haar kenmerkende, inspirerende en meeslepende stijl toont Vandana Shiva haar betrokkenheid en onbuigzame intellect, maar ook haar vriendelijke en toegankelijke karakter. Deze waarlijk fascinerende en krachtige spreekster heeft haar leven gewijd aan de strijd voor de rechten van gewone mensen in India en aan de zoektocht naar oplossingen voor de meest nijpende problemen van de planeet.

Taal

Zij spreekt in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat zij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u haar boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Vrouwenrechten
  • Alternatieven voor globalisering en oorlog
  • Aarde, niet aardolie: Duurzame gerechtigheid in een tijdperk van klimaatcrisis
  • De strijd om water: vervuiling, winsten en privatisering

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links