NederlandsEnglish

Zoek een spreker

President Romano Prodi

Voormalig minister-president van Italië en voorzitter van de Europese Commissie (1999-2004)

Ex-premier Romano Prodi was tweemaal minister-president van Italië, van 1996 tot 1998 en van 2006 tot 2008. Hij was voorzitter van de Europese Commissie in een moeilijke periode voor Europa (van 1999 tot 2004). In 2008 werd hij benoemd in het gezamenlijke Panel voor de Financiering van Afrikaanse Vredesmissies van de VN en de Afrikaanse Unie. In 2009 werd hij gastprofessor aan het Watson Institute for International Studies van de Brown University.

"Een van de succesvolste premiers van het naoorlogse Italië"

President Romano Prodi

Meer informatie

Romano Prodi studeerde af in de economie aan de Universitá Cattolica van Milaan en studeerde daarna verder aan de London School of Economics. In 1974 was hij een jaar lang gastdocent aan de Harvard University. Hij ontving een kleine twintig eredoctoraten, van instituten in Italië en andere Europese landen, en in Noord-Amerika, Azië en Afrika. Van 1982 tot 1989 en van 1993 tot 1994 was Prodi CEO van de machtige Italiaanse staatsholding IRI. Hij verbaasde vriend en vijand toen hij ervoor zorgde dat Italië tegen de verwachtingen in de Europese Monetaire Unie werd opgenomen.

Wat heeft hij u te bieden?

Romano Prodi is een vooraanstaand econoom en onderhandelaar. Hij is een van de bekendste pleitbezorgers van Europa en maakt zijn publiek overal ter wereld deelgenoot van zijn toewijding aan een veelheid van thema?s, van het leiden van staatsbedrijven tot succesvol onderhandelen in de wereldpolitiek. Met zijn rustige en op consensus en compromis gerichte regeerstijl oogstte hij veel lof in Italië. Door zijn zorgvuldige beheer van de overheidsfinanciën en de markten wist hij duurzame vooruitgang te bereiken.

Stijl van presenteren

Als een beproefd, bedachtzaam en ook uitgesproken wereldleider is Romano Prodi een man van concrete actie die in een rustige stijl weet te handelen en zaken voor elkaar weet te krijgen.

Talen

Hij spreekt in het Italiaans en het Engels.

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Globalisering
  • Italiaanse politiek
  • De toekomst van Europa
  • Een tijd van verandering: technologie na de crisis - Een nieuwe agenda voor leiders in technologie en IT

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links