NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Paolo Scaroni

Voorzitter AC Milan, VP Rothschild Investment Bank, Voormalig CEO van Eni S.p.A en internationaal zakenman

Paolo Scaroni was van 2005 tot mei 2014 algemeen directeur van Eni. Momenteel is hij niet-uitvoerend directeur (NMD) bij Assicurazioni Generali, niet-uitvoerend vicevoorzitter van de London Stock Exchange Group en NMD van Veolia Environment. Daarnaast zit hij in de raden van toezicht van de Columbia Business School en de Fondazione Teatro alla Scala.

Paolo Scaroni

Meer informatie

Paolo Scaroni studeerde in 1969 af aan de Università Commerciale Luigi Bocconi in Milaan, waarna bij drie jaar hij Chevron werkte, vervolgens zijn MBA aan de Columbia University in New York behaalde en zijn carrière bij McKinsey voortzette. In 1973 kwam hij in dienst van Saint-Gobain, waar hij diverse managementposities in Italië en andere landen bekleedde, totdat hij werd benoemd tot directeur van de glasdivisie in Parijs. Van 1985 tot 1996 was hij vicevoorzitter van de raad van bestuur en CEO van Techint. In 1996 verhuisde hij naar Groot-Brittannië, waar hij tot mei 2002 CEO van Pilkington was. Daarna was hij tot mei 2005 CEO van Enel. In 2005 en 2006 was hij bestuursvoorzitter van Alliance Unichem. In mei 2004 werd hij onderscheiden met de Orde van Verdienste van de Arbeid (''Cavaliere del Lavoro'')van de Republiek Italië. In juni 2013 werd hij benoemd tot commandeur van het Franse Legioen van Eer.

Wat heeft hij u te bieden?

Paolo Scaroni is de ideale man om inzicht te geven in de innovatieve strategieën die hij in zijn succesvolle carrière heeft toegepast. Ook laat hij zien hoe succesvolle internationale ondernemingen geleid moeten worden om hun wereldwijde marktaandeel gestaag uit te bouwen.

Stijl van presenteren

Paolo Scaroni weet toehoorders waar ook ter wereld te inspireren. Zijn retorische vermogens zijn uitmuntend, waardoor hij internationaal een veelgevraagd spreker is.

Talen

Hij spreekt in het Engels, Italiaans en Frans.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Een 360o-kijk op energie
  • Geopolitiek
  • Het managen van multinationals
  • De constructie van een carrière in management
  • Het aantrekken van internationale investeringen
  • De toekomst van Europa

Getuigschrift

  • Juni 2013: Commandeur van het Legion d'Honneur (Frankrijk)
  • Mei 2004:'Cavaliere del Lavoro' van de Republiek Italië
  • November 2007: Officier van het Légion d'Honneur (Frankrijk)

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links