NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Prof. Oliver Williamson

Nobelprijs winnaar van economie

Prof. Oliver E. Williamson werd in 2009 samen met Elinor Ostrom onderscheiden met de Nobelprijs voor de economie, voor "zijn analyse van economisch bestuur, met name van de afbakening van ondernemingen." Hij bekleedt als emeritus-professor de Edgar F. Kaiser-leerstoel in business, economie en recht aan de University of California te Berkeley, en hij is hoogleraar aan de Graduate School van dat instituut. Hij is een vooraanstaand auteur op het gebied van transactiekosten in de economie en verwante disciplines, en wordt gezien als degene die het begrip ''information impactedness'' (''informatieve beklemming'') introduceerde, waarmee wordt gewezen op situaties waarin het moeilijk is te onderscheiden wat de kosten van informatie zijn.

"Oliver E. Williamson is een van de meest vooraanstaande economische theoretici van onze tijd"

Prof. Oliver Williamson

Meer informatie

Oliver E. Williamson studeerde af in management aan de Sloan School of Management van het MIT, behaalde zijn MBA aan de Stanford University en promoveerde aan de Carnegie Mellon University. Hij wordt geprezen om zijn ontwikkeling van de theorie waarin bedrijven als structuren voor conflictoplossing fungeren. Hij stelt dat hiërarchische organisaties, zoals ondernemingen, alternatieve bestuursstructuren zijn die zich anders gedragen bij het oplossen van belangenconflicten.

Wat heeft hij u te bieden?

Als auteur van een van de belangrijkste werken over de zakelijk onderneming is prof. Williamson van doorslaggevend belang geweest in het onderzoeksgebied van economisch bestuur. In zijn aandacht voor transactiekosten maakt hij onderscheid tussen enerzijds herhaalde onderhandelingen per geval en anderzijds contracten die berusten op bestaande relaties. Hij is een veelgevraagd adviseur van overheidsorganisaties en bedrijven, die hun voordeel willen doen met zijn grote expertise, grondige onderzoek en beproefde economische strategieën.

Stijl van presenteren

Oliver Williamson is een betrokken, verhelderende en hoogst informatieve spreker die getuigt van een ongekend niveau van inzicht in de huidige wereldmarkt.

Taal

Hij spreekt in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Een geïntegreerde interpretatie van bedrijfsbestuur en bedrijfsfinanciën - Door de contractlens / Governancex
  • Contractuele benadering van economische organisaties - Algemeen
  • Schuld en vermogen als vormen van financiering en vormen van bestuur
  • Misvattingen over bedrijfsbestuur in de praktijk
  • Kanttekeningen bij geaggregeerde grootheden en systemen
  • De zwarte doos van de bedrijfs- en marktorganisatie: antitrust
  • Lessen uit het derivatenfiasco van de late jaren '90: 'Wat gebeurt er?' vs. 'Dit zijn de regels!'

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links