NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Mikhail Sergeyevich Gorbachev

Voormalig president van de Sovjet-Unie en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede

Michail Gorbatsjov was de laatste leider van de Sovjet-Unie, van 1985 tot het uiteenvallen van de supermacht in 1991. Zijn streven naar hervormingen zou achtereenvolgens leiden tot het einde van de Koude Oorlog, van de politieke suprematie van de Communistische Partij in de Sovjet-Unie, en uiteindelijk van de Sovjet-Unie zelf. Hij lanceerde een politiek van openheid (''glasnost'') en was de architect van de ''perestrojka'' (herstructurering), een programma van vergaande politieke en economische hervormingen. In 1990 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede. Momenteel is hij voorzitter van het Internationale Groene Kruisen schrijft hij een column voor het New York Times Syndicate.

"Het gezicht van de perestrojka."

Mikhail Sergeyevich Gorbachev

Meer informatie

Van 1974 tot 1989 was Michail Gorbatsjovvicevoorzittervan het Presidium van de Opperste Sovjet van de U.S.S.R., en in 1984 en 1985 ook voorzitter van de Commissie voor Buitenlandse Zaken van de Sovjet-Unie. Tussen 1978 en 1985 was hij minister van Landbouw, waarna hij tot 1991 secretaris-generaal (partijleider) van de Communistische Partij en daarmee feitelijk leider van de Sovjet-Unie was. In 1989 werd hij gekozen in het Congres van Volksafgevaardigden van de U.S.S.R. en in 1990 werd hij president van Rusland.

Wat heeft hij u te bieden?

Als voormalig wereldleider is Michail Gorbatsjov een van de meest gerespecteerde politieke figuren op het internationale toneel. Hij spreekt met grote kennis van zaken over de sociale, economische en politieke gevolgen van klimaatverandering, zijn visie voor een groenere planeet, het belang van wereldvrede en de voordelen van het creëren van een duurzame toekomst.

Stijl van presenteren

Als een betrokken en krachtig redenaar spreekt ex-president Gorbatsjov gedetailleerd over de waarden waarin hij gelooft en reikt hij toehoorders over de hele wereld verreikende, uitdagende en fascinerende inzichten aan.

Talen

Hij spreekt in het Russisch.

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kan u hem reserveren?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Leiderschap op wereldschaal
  • Internationale betrekkingen
  • Conflictoplossing
  • Leiderschap in tijden van crisis
  • Herstructurering van globale prioriteiten en milieuvraagstukken

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links