NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Mariana Mazzucato

Expert in economie, financiën en innovatie

De econoom Mariana Mazzucato richt zich op de relatie tussen innovatie en groei, en op economisch beleid dat niet alleen ''slim'' is maar tevens tot participatie en duurzaamheid leidt. In haar werk over financiën en innovatie stelt zij dat de financiële markten hervormd moeten worden zodat ze productieve investeringen en innovatie kunnen ondersteunen - creatieve destructie in plaats van destructieve creatie. Momenteel is Mariana R.M Phillips-hoogleraar wetenschaps- en technologiebeleid aan de University of Sussex, en gastprofessor in de economie van innovatie aan de Open University.

"Wat Europa vandaag de dag nodig heeft, zijn geen bezuinigingen maar strategische investeringen."

Mariana Mazzucato

Meer informatie

Mariana behaalde haar BA geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Tufts University en promoveerde in de economie aan de New York School for Social Research in New York City. Ze was wetenschapscoördinator van een driejarig FP7-programma van de Europese Commissie over financiën, innovatie en groei (FINNOV, 2009-2012) en werkt nu aan twee nieuwe onderzoeken, het ene gefinancierd door de Ford Foundation, het andere door het Institute for New Economic Thinking.

Wat heeft zij u te bieden?

Mariana richt zich op theorieën over de rol van de staat in de dynamiek van economische groei en gebruikt deze inzichten om strategie en beleid met betrekking tot industriële groei in het Verenigd Koninkrijk en elders te beïnvloeden. Daarbij streeft ze ernaar om mensen met zeer verschillende achtergronden en opvattingen met elkaar te laten brainstormen om zo tot nieuwe oplossingen te komen.

Stijl van presenteren

Mariana''s aansprekende stijl, haar scherpe inzichten en de verhelderende manier waarop zij globale thema''s weet uit te leggen en te bespreken, heeft haar tot een populaire en gewaardeerde spreekster gemaakt.

Talen

Ze spreekt in het Engels en Italiaans.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat zij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u haar boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Het nieuwe economische denken
  • Financiële innovatie & groei
  • De ondernemende staat
  • De rol van de staat in economische groei

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links