NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Prof. Manuel Castells

Bijzonder hoogleraar communicatie, technologie & samenleving

Manuel Castells is hoogleraar communicatiewetenschappen en bekleedt de Wallis Annenberg-leerstoel in de communicatietechnologie en -samenleving aan de Annenberg School for Communication van de University of Southern California. Hij is onderzoeksprofessor aan de Open Universiteit van Catalonië in Barcelona, en emeritus-hoogleraar sociologie en stads- en regioplanning aan de University of California te Berkeley.

"Regeringen kunnen niet langer regeren, ze kunnen hooguit onderhandelen."

Prof. Manuel Castells

Meer informatie

Van 1967 tot 1979 was hij universitair hoofddocent sociologie aan de EHESS (École des hautes études en sciences sociales) van de Sorbonne te Parijs. In 1979 werd hij benoemd tot hoogleraar stads- en regioplanning en sociologie aan de University of California te Berkeley. Hij heeft lesgegeven aan meer dan 300 academische instellingen in 43 landen.

Wat heeft hij u te bieden?

Manuel Castells is de invloedrijkste stadstheoreticus van onze tijd en is baanbrekend geweest voor het moderne denken over processen in hoogwaardige kapitalistische samenlevingen en het scheppen van ongelijkheid. In zijn revolutionaire denken getuigt hij van een adembenemende overzichtskennis, een kristalheldere benadering en van de solide wetenschappelijke basis en intellectuele reikwijdte van zijn theoretische methodes.

Stijl van presenteren

Manuel is een aanstekelijk spreker die in zijn uitmuntend voorbereide lezingen een grote diepgang weet te leggen en op vaardige wijze zijn analytische inzichten weet te ontvouwen.

Talen

Hij spreekt in het Engels, Catalaans, Frans en Spaans.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Het informatietijdperk
  • De netwerksamenleving
  • Interculturele problematiek
  • De macht van het internet
  • De kenniseconomie

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links