NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Sir Julian Priestley

Voormalig secretaris-generaal van het Europees Parlement

Sir Julian Priestley is expert in Europese zaken en in de politieke verhoudingen in de lidstaten. In 2009 werd hij benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de EPPA (European Public Policy Advisers), een in Brussel gevestigd adviesorgaan voor openbaar bestuur. In zijn positie als secretaris-generaal van het Europees Parlement, die hij tien jaar bekleedde, werd hij geprezen om zijn bijdragen aan de vorming van Europees beleid onder zware omstandigheden.

"Een beproefd en visionair politiek bestuurder."

Sir Julian Priestley

Meer informatie

Sir Julian Priestley was van 1986 tot 1989 directeur budgetzaken en wetgeving voor de internet markt van de EU, en van 1989 tot 1994 secretaris-generaal van de socialistische fractie in het Europees Parlement. Van 1994 tot 1997 was hij kabinetschef van de voorzitter van het Europees Parlement, en in 1997 volgde zijn benoeming tot secretaris-generaal van het Europees Parlement. In 2007 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II. Onlangs werd hij gevraagd om deel te nemen aan de campagne voor het tweede Ierse referendum over het Verdrag van Lissabon.

Wat heeft hij u te bieden?

Sir Julian Priestley put uit een zijn enorme ervaring als politiek bestuurder. Zijn opvattingen over een breed scala van Europese onderwerpen worden alom gerespecteerd.

Stijl van presenteren

Sir Julian Priestley is een uitmuntend spreker, en de ideale man om zijn gehoor van essentieel advies te dienen over het Europese politieke klimaat. Hij spreekt gepassioneerd en met veel inzicht en humor.

Taal

Hij spreekt in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • De toekomst van Europa
  • Toetreding tot de EU
  • Economische vooruitzichten voor een uitgebreide EU
  • Het grotere Europa
  • Culturele verschillen
  • Prioriteiten en kansen voor Europa op de wereldmarkt

Video

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links