NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Joschka Fischer

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en vicekanselier van Duitsland

Joschka Fischer was van 1998 tot 2005 de Duitse minister van Buitenlandse Zaken en vicekanselier. Gedurende zijn zevenjarige ambtsperiode was hij een van de populairste politici van Duitsland en een van de invloedrijkste leiders van de Duitse partij Die Grünen. Momenteel leidt hij een consultancy in Berlijn die een groot aantal verschillende bedrijven en instituties adviseert. Daarnaast dient hij de energiebedrijven RWE en OMV van politiek advies over het geplande project van de Nabucco-aardgasleiding. Hij zit in de raad van commissarissen van de International Crisis Group en is co-voorzitter van de raad van bestuur van de European Council on Foreign Relations (ECFR).

"Een toonaangevende politieke figuur en een expert op het gebied van internationale ontwikkelingen en crisismanagement."

Joschka Fischer

Meer informatie

Toen Fischer in 1985 tot minister van Milieu en Energie van de deelstaat Hessen werd benoemd, was hij de eerste Grüne-politicus die een regeringspositie op zich nam. Van 1987 tot 1991 bekleedde Fischer verschillende ambten in het deelstaatparlement van Hessen, van 1991 tot 1994 was hij minister van Milieu, Energie en Bondsaangelegenheden van Hessen, en van 1994 tot 1998 was hij fractievoorzitter van Die Grünen in de Bondsdag. Van 2006 tot 2007 was hij hoogleraar aan de Woodrow Wilson School of Public and International Affairs van de Princeton University.

Wat heeft hij u te bieden?

Joschka Fischer wordt alom bewonderd om zijn persoonlijke integriteit, zijn charisma en zijn doorslaggevende rol in het belangrijke nationale debat over de rol van Duitsland in de Europese integratie. Hij reikt zijn gehoor geweldige inzichten aan in internationale ontwikkelingen, in de zakenwereld en in de maatschappij als geheel. Ook maakt Fischer aanschouwelijk wat er nodig is om op het wereldtoneel succesvolle onderhandelingen te voeren. Zijn politieke commentaren verschijnen in bladen over de hele wereld.

Stijl van presenteren

Door zijn leiderschapskwaliteiten en zijn uitmuntende retorische gaven behoort Joschka Fischer tot een van de meest gevraagde sprekers ter wereld.

Talen

Hij presenteert in het Engels en Duits.

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Duurzaamheid
  • Actuele politieke ontwikkelingen
  • Buitenlandse politiek
  • Het toekomstige Europa
  • Globalisering
  • Crisismanagement
  • Milieuvraagstukken

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links