NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Javier Solana

Eerste Europese ''minister'' van Buitenlandse Zaken en Defensie (1999-2009)

Gedurende tien jaar bekleedde Javier Solana het prestigieuze ambt van Hoge Vertegenwoordiger voor Gemeenschappelijk Buitenland- en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie. In deze periode was hij ook secretaris-generaal van de Raad van de Europese Unie en van de West-Europese Unie (WEU). Begin 2010 werd hij bestuursvoorzitter van het nieuwe Centre for Global Economics and Geopolitics van de ESADE Business School in Barcelona, waar hij zich richt op de evolutie van geglobaliseerde samenlevingen en de analyse van wereldeconomische vraagstukken, leiderschap van ondernemingen, en goed bestuur in overheidsbeleid.

"Het gezicht en de stem van Europa."

Javier Solana

Meer informatie

Javier Solana behaalde zijn doctoraat in de natuurkunde aan de Universidad Complutense van Madrid, waar hij ook als lector is aangesteld. Van 1982 tot 1995 bekleedde hij verschillende ministersposten in de vier kabinetten van de Spaanse premier Felipe Gonzáles, waarna hij van 1995 tot 1999 secretaris-generaal van de NAVO was.In zijn periode bij de NAVO reorganiseerde hij de politieke en militaire structuur van de verdragsorganisatie en paste hij haar basisstrategie aan. In 2004 was hij de eerste ''Europese minister van Buitenlandse Zaken en Defensie'' onder het nieuwe Verdrag van Lissabon. Ook was hij EU-vertegenwoordiger in het Midden-Oostenkwartet (Madrid-Kwartet).

Wat heeft hij u te bieden?

Als iemand die achter de schermen streefde naar de vorming van consensus onder leiders van diverse landen, heeft Javier Solanagrote diplomatieke successen behaald. In zijn presentaties deelt hij deze opmerkelijke ervaringen met zijn publiek en verduidelijkt hij hoe hij in een periode van tien jaar Europa wist te promoveren tot een vooraanstaand speler op het politieke wereldtoneel, naar wie op alle continenten wordt geluisterd.

Stijl van presenteren

Als een gerespecteerde figuur in de Europese politiek toont Javier Solana zich een ervaren en vaardig communicerend spreker, die met zijn unieke kijk op een scala van actuele onderwerpen zijn gehoor overal ter wereld weet te fascineren.

Talen

Hij spreekt in het Spaans en Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Veiligheid op wereldschaal
  • Een nieuwe wereldorde
  • De gevolgen van globalisering
  • Het Midden-Oosten
  • China en India
  • De rol van Europain de 'Global Constitution'
  • Leiderschap

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links