NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Hernando de Soto

Expert in de economieën van het Westen en de derde wereld

Hernando de Soto is een Peruviaans econoom en voorzitter van het Peruviaanse Institute for Liberty and Democracy (ILD). Het ILD wordt omschreven als een van de belangrijkste denktanks ter wereld en zijn invloed op het terrein van ontwikkeling - op politici, onderzoekers en multilaterale organisaties - is groot en wordt alom erkend.

"Werelds grootste econoom van dit moment" - Bill Clinton

Hernando de Soto

Meer informatie

Hernando de Soto werkte als doctoraalstudent op het Institut universitaire de hautes études internationales et du développement (IHEID) te Genève.Tussen 1988 en 1995 waren hij en het IDL verantwoordelijk voor vierhonderd initiatieven en wetten waarmee het economische systeem van Peru werd hervormd. Sinds de jaren tachtig is het IDL in 23 landen werkzaam geweest. Staatshoofden van 35 landen hebben het ILD om advies gevraagd. De Soto''s werk concentreert zich op het opstellen en uitvoeren van onwikkelings- en kapitaalvormingsprogramma''s voor de armen van Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en de landen van de voormalige Sovjet-Unie. Zijn belangrijkste boodschap is dat geen enkel land een sterke markteconomie kan ontwikkelen zonder adequate deelname aan een informatiekader waarin eigendomsrechten en andere economische gegevens zijn vastgelegd.

Wat heeft hij u te bieden?

Als kernactiviteit ontwerpt en implementeert hij kapitaalvormingsprogramma''s die zijn gericht op versterking van de economie van ontwikkelingslanden in Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Hernando De Soto wordt beschouwd als een van de invloedrijkste ontwikkelingstheoretici van onze tijd en reikt bedrijven gedegen inzichten uit zijn rijke ervaring aan.

Stijl van presenteren

De Soto is een briljant spreker met een charismatische persoonlijkheid. De presentaties van De Soto zijn onderhoudend en verhelderend.

Talen

Hij presenteert in Engels en Spaans.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Het landschap van de geglobaliseerde wereldeconomie
  • Een andere weg voor het kapitalisme
  • Een revolutionaire analyse van kapitaal
  • Waarom het kapitalisme in het Westen zegeviert en elders faalt

Publicaties

  • 2001
    The Mystery of Capital / Het mysterie van het kapitaal
  • 1989
    The Other Path

Video

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links