NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Hans Rosling

Expert in wereldgezondheidskwesties en datavisualisering

Professor Hans Rosling is expert in wereldgezondheidsvraagstukken. Hij is de oprichter van de Gapminder Foundation, die streeft naar een mondiale visie waarin de feiten voor zich moeten spreken door een versterkt gebruik van en inzicht in openbaar toegankelijke statistieken. Als onderdeel van Gapminders werk creëerde hij samen met zijn zoon en schoondochter Trendalyzer, een softwareproduct dat internationale statistieken omzet in bewegende, interactieve en onderhoudende grafieken. Rosling kijkt tegenwoordig naar mondiale trends, waarbij hij ons begrip van sociaal-economische ontwikkeling vergroot met zijn opmerkelijke, trends onthullende software. In 2009 werd hij door het vakblad Foreign Policy uitgeroepen als een van de honderd meest vooraanstaande denkers ter wereld.

"Rosling stelt dat een grotere toegankelijkheid van informatie weleens de aard van die informatie zou kunnen veranderen" - Business Week Online

Hans Rosling

Meer informatie

Hans begon zijn zeer gevarieerde carrière als arts en bracht vele jaren door op het Afrikaanse platteland om een zeldzame verlammingsziekte (die hij konzo noemde) te volgen en de oorzaak ervan te achterhalen. Hij ontdekte dat konzo werd veroorzaakt door honger en verkeerd verwerkte cassave. Hij is medeoprichter van de Zweedse tak van Médecins sans frontières (Artsen zonder Grenzen), schreef een handboek over wereldgezondheidskwesties en heeft als hoogleraar aan het Karolinska-instituut in Stockholm belangrijke internationale onderzoeksprojecten opgezet.

Wat heeft hij u te bieden?

De presentaties van Hans berusten op degelijk feitenmateriaal (vaak ontleend aan de Verenigde Naties) en worden geïllustreerd met visualiseringssoftware die hij zelf heeft ontwikkeld. Met zijn animaties weet hij statistieken over ontwikkelingssamenwerking om te toveren in bewegende ballonnen en curves, waardoor wereldwijde trends helder, intuïtief en zelfs speels worden.

Stijl van presenteren

In zijn legendarische presentaties gaat Hans nog een stap verder en beschrijft hij zijn animaties met de flair van een sportverslaggever.

Taal

Hij presenteert in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij voor uw evenement zou kunnen betekenen.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail. Zie hieronder voor details.

Thema's

  • Sociaal-economische ontwikkeling
  • Toekomsttrends - Kijken naar het grotere geheel
  • Mondiale gezondheidsvraagstukken
  • Trendalyzer

Video

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links