NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Prof. Francis Fukuyama

Een van ?s werelds meest toonaangevende sociaal en politiek filosofen

Francis Fukuyama was verbonden aan verschillende prominente denktanks en beleidsorganisaties. Op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werkte hij op posten met betrekking tot het Midden-Oosten en hij werd in 2002 benoemd in de presidentiële adviesraad voor bio-ethiek. Hij bekleedt de Bernard L. Schwartz-leerstoel in internationale politieke economie aan de Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (SAIS) van de Johns Hopkins University, waar hij directeur is van het International Development Program van de SAIS. Ook is hij voorzitter van de redactieraad van het vakblad The American Interest.

"Professor Fukuyama?s werk heeft wereldwijd aandacht getrokken"

Prof. Francis Fukuyama

Meer informatie

Na zijn afstuderen aan de universiteiten van Cornell en Harvard was hij ruim tien jaar verbonden aan de afdeling politicologie van de Rand Corporation, en hoogleraar openbaar bestuur aan de George Mason University. Hij werkte op het Amerikaanse State Department op posten met betrekking tot het Midden-Oosten en was adjunct-directeur voor Europese politiek-militaire zaken. Hij zit in de raad van toezicht van de Rand Corporation, de raad van bestuur van de Pardee Rand Graduate School, en de adviesraden van het Journal of Democracy, de Inter-American Dialogue, The New America Foundation, Evolutionary Psychology en de Foundation for International Community Assistance (FINCA). Sinds 2010 is hij ook Olivier Nomellini Senior Fellow van het Freeman Spogli Institute for International Studies van de Stanford University.

Wat heeft hij u te bieden?

Als historicus en auteur van een aantal belangrijke wetenschappelijke en populaire werken biedt Francis Fukuyama fascinerende inzichten in kwesties met betrekking tot democratisering en politieke economie op wereldschaal, en de overgang naar een informatie-economie. Weinig denkers hebben de eigentijdse sociale en politieke filosofie en het denken over openbaar bestuur zo sterk beïnvloed als Francis Fukuyama. Hij ontvouwt zijn gezaghebbende ideeëngeschiedenis en zijn inzichten in het menselijk handelen dat ons naar deze tweesprong hebben gebracht, en reikt nieuwe ideeën aan over onze verhouding tot de rest van de wereld.

Stijl van presenteren

Francis Fukuyama is een uiterst informatief en deskundig spreker die overal ter wereld als een veelgevraagd gastcommentator en spreker optreedt.

Talen

Hij presenteert in het Engels, Frans en Japans.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij voor uw evenement zou kunnen betekenen.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail. Zie hieronder voor details.

Thema's

  • Internationale betrekkingen
  • Democratie
  • Globalisering
  • Bewustzijn
  • Grenzen aan de wetenschap
  • Richting en doel in de geschiedenis
  • Religie in een tijdperk van globalisering

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links