NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Prof. Edmund Phelps

Nobelprijswinnaar en wereldeconoom

Edmund Phelps is McVickar-professor in de politieke economie aan de Columbia University en directeur van Columbia''s Center on Capitalism and Society. Zijn werk kan worden beschouwd als een programma waarin gepleit wordt dat ''doodgewone mensen''. - met al hun gebrekkige informatie en kennis, en al hun verwachtingen van en opvattingen over marktwerking - opnieuw in economische modellen worden meegewogen.

"Winnaar van de Nobelprijs voor Economie in 2006."

Prof. Edmund Phelps

Meer informatie

Na enkele jaren aan de universiteiten van Yale en Philadelphia trad professor Phelps in dienst van de economische faculteit van de Columbia University. In 1981 werd hij gekozen in de Amerikaanse National Academy of Sciences, en in 2000 werd hij ere-fellow van de American Economic Association. In oktober 2001 werd ter ere van hem een internationaal congres aan de Columbia University gehouden; het bijbehorende, zeshonderd pagina`''s tellende Festschrift verscheen in 2003 bij de Princeton University Press. Hij ontving ook eredoctoraten van het Institut d''Etudes des Sciences Politiques de Paris (Sciences Po), in 2006, en van de Universiteit van Buenos Aires, in 2007.

Wat heeft hij u te bieden?

Edmund Phelps laat zien hoe de huidige lage inflatie tot de verwachting van een toekomstige lage inflatie leidt en daarmee de beleidsmakers in het bedrijfsleven en bij de overheid beïnvloedt. Hij richt zich vooral op thema''s als sparen en vermogensopbouw, maar gaat ook in op het evenwicht tussen inflatie en werkloosheid.

Stijl van presenteren

Met zijn grote inzicht in de wisselwerking tussen markten en zijn enorme verdiensten in zijn vakgebied, weet deze uitmuntende en eloquente spreker elk publiek te inspireren.

Taal

Hij spreekt in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • De wereldeconomie
  • Macro-economische problematiek
  • Economische groei
  • Arbeidsmarkten
  • Vermogensopbouw
  • Werkloosheid
  • Altruïsme
  • Dynamiek en participatie

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links