NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Prof. Danny Quah

Hoogleraar economie en mededirecteur LSE Global Governance van de London School of Economics

Danny T. Quah wordt alom gerespecteerd in de wereld van de economie en het bestuur. Hij was lid van de nationale adviescommissie voor economische zaken van Maleisië (2009-2011). Hij zat in de stuurgroep van de Economics Research Agency van Abu Dhabi, en in de redactionele adviesraden van de vakbladen East Asian Policy, de Journal of Economic Growth en Global Policy. Daarnaast is hij lid van de Global Agenda Council on Economic Imbalances van het World Economic Forum. Bij de London School of Economics (LSE) is hij tevens senior fellow van LSE IDEAS, wetenschappelijk hoofdonderzoeker aan het Centre for the Study of Human Rights en voorzitter van de raad van bestuur van de China Summer School van de LSE-PKU Summer School.

Danny Quah levert een blijvende en belangrijke bijdrage op het gebied van de monetaire economie

Prof. Danny Quah

Meer informatie

Danny Quah promoveerde aan de Harvard University en behaalde een BA aan de Princeton University. In 1991 begon hij les te geven aan de LSE, na eerder universitair hoofddocent economie aan het MIT te zijn geweest. In 2001 werd hij door de Britse Economic and Social Research Council (ESRC) uitgeroepen tot een van de ''helden van de verspreiding van economisch gedachtegoed''. Door zijn geregelde bijdragen aan belangrijke vakbladen werd hij ook opgenomen in de Who''s Who in the World en de Who''s Who in Economics (1997).

Wat heeft hij u te bieden?

Op het terrein van de economie heeft Danny Quah een enorme bijdrage geleverd aan een zeer breed aantal deelgebieden, variërend van econometrische tijdreeksanalyse en conjuncturele economie tot inflatie, internationale inkomensongelijkheid en, recentelijk, economische groei en technologie. Tot zijn professionele ervaringen behoren adviseurschappen bij de Wereldbank en de Bank of England. Hij spreekt geregeld op seminars overal ter wereld, waarbij hij zich richt op zijn kernthema''s, waaronder ongelijkheid in economische groei en beleid.

Stijl van presenteren

Danny is een zeer gepassioneerd spreker over de economie en internationaal beleid. In een soepele en ontspannen maar tegelijk heldere stijl laat hij zijn gehoor kennismaken met nieuwe denkbeelden.

Taal

Hij presenteert in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • De wereldeconomie
  • Economische groei en het scheppen van welvaart
  • Overheidsbeleid voor wetenschap en technologie
  • Economische groei en technologie
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)
  • Leven in groei-economiën met inkomensongelijkheid
  • Problematiek van internationaal eigendomsrecht
  • Ondernemingsbestuur

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links