NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Carl Bildt

Voormalig premier en minister van Buitenlandse Zaken van Zweden

Carl Bildt was van 1991 tot 1994 de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, en van 2006 tot 2014 premier van Zweden. Tijdens zijn ambtsperiode als premier onderhandelde hij over de toetreding van Zweden tot de Europese Unie, die uitmondden in de ondertekening van het aansluitingsverdrag in 1994. Hij voerde ook vergaande liberaliseringen en andere hervormingen door om de concurrentiekracht van de Zweedse economie te versterken en de verouderde verzorgingsstaat te moderniseren. Carl Bildt ontving internationale lof als hoofdonderhandelaar en speciaal afgezant van de secretaris-generaal van de VN voor de Balkan, tussen 1999 en 2001.

Carl Bildt deelt zijn inspirerende inzichten in internationale, Europese en regionale vraagstukken.

Carl Bildt

Meer informatie

Carl Bildt ontving onderscheidingen in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Estland en Letland. Hij is verbonden aan verschillende internationale organisaties en zit in de raad van bestuur van het Centre for European Reform in Londen, het Aspen Institute Italia in Rome en RAND Europe. Ook was hij lid van de raad van toezicht van het International Institute of Strategic Studies (IISS) en was hij voorzitter van een rapportagecommissie van de ESA (European Space Agency). Daarnaast was hij van 1976 tot 2001 lid van het Zweedse parlement.

Wat heeft hij u te bieden?

Als internationaal geprezen onderhandelaar tijdens het Balkan-conflict, als visionair denker over Europa en als expert op het gebied van internationale betrekkingen, heeft Carl Bildt zijn denkbeelden gevormd in een tijd waarin politici en intellectuelen in de kracht van internationale organisaties een uitweg voor conflicten zagen. Bildt deelt zijn ervaring en inzicht met diegenen die hun organisaties een stevige plek in de toekomst willen geven. Met zijn expertise, charisma en degelijkheid onderzoekt Bildt leiderschap in tijden van tegenspoed en laat hij zien hoe op het hoogste niveau succesvol onderhandeld kan worden.

Stijl van presenteren

Carl Bildt is een uitmuntend en gepassioneerd spreker. Als iemand die door zijn gelijken wordt geprezen is hij overal ter wereld een veelgevraagd hoofdspreker. Hij is bekend van televisie, charmant, ervaren en ambitieus in zijn doelstellingen. Deze ervaren mediapersoonlijkheid bezit een grondig en geslepen gevoel voor wereldpolitiek.

Taal/Talen

Hij spreekt in het Engels en in Zweeds.

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u hem/haar boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • De nieuwe economische toekomst van Europa en haar positie in de wereld
  • Internationale betrekkingen en de trans-Atlantische dialoog
  • Geopolitieke uitdagingen
  • Het Midden-Oosten en terrorisme
  • De Nieuwe Economie: de bubbel voorbij
  • Wie bestuurt het internet?
  • De toekomst van de Balkan
  • Internationale veiligheid: beleid, budget en de lange adem bij ?nation building?

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links