NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Ann Veneman

Vijfde directeur van UNICEF (2005-2010)

Ann Veneman voltooide onlangs haar vijfjarige termijn als directeur van het kinderfonds van de Verenigde Naties, UNICEF. In die periode reisde ze naar meer dan zestig landen, om toe te zien op de internationale hulp aan kinderen en op het werk van UNICEF op dat gebied. Ze is tevens lid van de raad van bestuur van de Close Up Foundation; eerder maakte ze deel uit van verschillende adviesorganen. Ze was de eerste vrouw die tot Amerikaans minister van Landbouw werd benoemd.

Ann Veneman

Meer informatie

Nadat Veneman haar BA in politieke wetenschappen aan de universiteit van Californië-Davis en haar MA in openbaar bestuur aan de Goldman School of Public Policy van de universiteit van Berkeley had behaald, promoveerde ze in de rechten aan de universiteit van Californië-Hastings. Daarna beoefende de als advocaat opgeleide Veneman haar vak in Washington DC en Californië. Voordat ze voor UNICEF ging werken, was Veneman Amerikaans minister van Landbouw, waarbij ze toezag op 110.000 ambtenaren en een budget van 113 miljard dollar. In 2003 zat zij de eerste ministersconferentie over wetenschap en technologie voor, waarbij ze leiders uit 120 landen bijeenbracht. Ze bekleedde verschillende andere posities op het Amerikaanse ministerie van Landbouw, waaronder die van onderminister, vice-onderminister voor Internationale Betrekkingen en vice-directeur van de Foreign Agricultural Service. Ze was ook voedsel- en landbouwminister van de staat Californië.

Wat heeft zij u te bieden?

Met haar kennis uit de eerste hand van de inspanningen die het leven van kinderen kunnen redden en met haar aandacht voor aanhoudende en duurzame verbeteringen in de hulp aan kinderen, biedt Ann Veneman inzichten in haar leiderschap en visie, die wereldwijd worden erkend. Als pleitbezorger van samenwerking in VN-verband en als een krachtig voorvechter van de hulp aan kinderen en van de Millennium-ontwikkelingsdoelstellingen, heeft ze UNICEF als een financieel en intellectueel sterke organisatie achtergelaten, en goed uitgerust voor de uitdagingen in de hulp aan de kinderen van de 21ste eeuw. Ze heeft overal ter wereld gepleit voor de rechten van het kind.

Stijl van presenteren

Ann Veneman is een eminent spreekster die indruk maakt door haar buitengewone energie en haar enorme toewijding. Ze is instrumenteel geweest in de aanpak van internationale hulp ten behoeve van kinderen, met de bedoeling dat zij hun volledige potentieel bereiken.

Taal/Talen

Zij spreekt in het Engels.

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat zij kan doen voor uw evenement.

Hoe kunt u haar boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Een wereldwijde aanpak van gezondheidsvraagstukken: de sleutel tot ontwikkeling
  • UNICEF
  • Landbouw
  • Voeding
  • Voedsel
  • Globalisering
  • Ethiek en waarden

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links