NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Anders Fogh Rasmussen

Voormalig premier van Denemarken (2001-2009) en secretaris-generaal van de NAVO (2009-2014)

Anders Fogh Rasmussen staat al drie decennia in het centrum van de Europese en internationale politiek, als secretaris-generaal van de NAVO, premier van Denemarken, Deens minister van Economische Zaken en vooraanstaand Deens parlementariër. In zijn tijd bij de NAVO ontwikkelde hij een nieuw strategisch concept, waarin de toekomstige kerntaken van de Alliantie werden vastgelegd. In het midden van de zwaarste economische crisis in vele jaren lanceerde hij "Smart Defence", waarmee lidstaten efficiënter konden omgaan met hun defensiemiddelen door middel van multinationale samenwerking.

"We hebben de Alliantie versterkt door haar fitter, sneller en flexibeler te maken."

Anders Fogh Rasmussen

Meer informatie

Rasmussen studeerde economie aan de universiteit van Aarhus. In 1998 werd hij voorzitter van de liberale partij Venstre en leider van de Deense oppositie. In 2001 werd hij premier. Zijn regering werd in 2005 en 2007 herkozen, en Rasmussen bleef premier totdat hij op 1 augustus 2009 tot twaalfde secretaris-generaal van de NAVO werd benoemd, een positie die hij bekleedde tot 30 september 2013. Onder zijn leiding maakte de Alliantie een fundamentele verandering door.

Wat heeft hij u te bieden?

Puttend uit zijn rijke ervaring is Rasmussen er stellig van overtuigd dat de uitbreiding van de Europese Unie en de NAVO heeft bijgedragen aan vrede, vooruitgang en welvaart in Europa. Als een buitengewone consensusbouwer heeft hij grote diplomatieke successen behaald door achter de schermen met wereldleiders te onderhandelen. In zijn presentaties legt hij uit met welke tactieken de vrede en veiligheid in de wereld bevorderd kunnen worden en welke voordelen met internationale stabiliteit behaald kunnen worden.

Stijl van presenteren

Anders Fogh Rasmussen is een gerespecteerde stem in de internationale politiek en een ervaren en kundig communicator. Zijn presentaties worden overal ter wereld gewaardeerd vanwege zijn unieke kijk op een breed scala van actuele vraagstukken.

Talen

Hij presenteert in het Engels en Deens.

Hoe kunt u hem boeken

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Geopolitieke trends en internationale brandhaarden
  • Uitdagingen voor de internationale veiligheid
  • Geopolitieke veranderingen en de rol van Europa
  • Leiderschap in een wereld onder druk

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links