NederlandsEnglish

Zoek een spreker

Prof. Amartya Sen

Winnaar van de Nobelprijs voor de Economie

Professor Amartya Sen is een Indiaas econoom en filosoof. In 1998 won hij de Nobelprijs voor de Economie, voor zijn theoretische werk over de ethische aspecten van de economie en voor zijn strijd tegen de armoede in de wereld.Professor Sen staat vooral bekend om zijn onderzoek naar de oorzaken van hongersnood, dat heeft geleid tot de ontwikkeling van praktische oplossingen om de gevolgen van werkelijke of vermeende voedsteltekorten te beperken. Sen was aan verschillende universiteiten verbonden, waaronder de University of Cambridge, de Harvard University, de London School of Economics en de University of Oxford. In 2006 nam het blad Time hem op in zijn "60 Years of Asian Heroes", en in 2010 werd hij door hetzelfde blad uitgeroepen tot een van de honderd invloedrijkste personen in de wereld.

"In het gevecht tegen nucleaire dreigingen moeten we een beroep doen op zowel rationaliteit als ethiek."

Prof. Amartya Sen

Meer informatie

IIn 1996 werd hij de eerste niet-Amerikaanse voorzitter van de American Economic Association. Aan de overzijde van de Atlantische Oceaan was zijn reputatie niet minder. In de jaren zeventig en het grootste deel van de jaren tachtig was hij verbonden aan de beste hogescholen, waaronder de London School of Economics en de University of Oxford. Van 1998 tot 2004 was hij Master of Trinity College, Cambridge, een begeerde positie die nooit eerder werd bekleed door een niet-blanke, of zelfs een niet-Brit. Amartya Sens boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Wat heeft hij u te bieden?

Professor Amartya Sen geeft zijn publiek inzicht in het debat over globalisering. Hij bespreekt ook de waan van het aanwijzen van culturele verschillen tussen landen als verklaring voor economische en politieke verschillen.

Stijl van presenteren

Professor Amartya Sen is een zeer zelfverzekerd en gepassioneerd spreker."Soms een spraakwaterval, vaak ironisch, meestal geniaal, altijd briljant." (Niall Fergusson).

Taal

Hij presenteert in het Engels.

Wilt u meer weten?

Bel ons of stuur ons een e-mail om precies te weten wat hij voor uw evenement zou kunnen betekenen.

Hoe kunt u hem boeken?

Via telefoon of e-mail.

Thema's

  • Het wereldwijde economische landschap
  • Globalisering
  • Culturele verschillen
  • Sociale verantwoordelijkheid

Hoe kunnen we u helpen?

Om meer informatie of een offerte over deze spreker te krijgen, druk op:

Contact

U kunt ons ook bellen:
+31 (0) 10 845 0198
+31 (0) 6 50 55 06 46

Of een mail sturen:
info@celebrityspeakers.nl

Gerelateerde links